NEWS

VACATURE: aanwerving programmabeheerder, voor spoedige indiensttreding

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

This post is also available in: FR NL

International Peace Information Service (IPIS) vzw is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat informatie, analyse, en capaciteitsversterking op maat voorziet ter ondersteuning van actoren die een visie van vrede, duurzame ontwikkeling en mensenrechten willen realiseren.

De groei van onze organisatie vraagt om een versterking van onze beheerscapaciteit, in het bijzonder om de hoge standaarden te bewaken die onze partners en donoren van ons verwachten.

IPIS plant de aanwerving van een programmabeheerder, voor spoedige indiensttreding

Dit is een contract onbepaalde duur voor 80% VTE, of eventueel anders overeen te komen.

Functieomschrijving

We zoeken een resultaatsgerichte en zelfzekere progammabeheerder die meerdere projecten met onderlinge samenhang operationeel en administratief kan beheren en de inhoudelijke en financiële rapportering van het overkoepelende programma zal faciliteren.

Je werkt nauw samen met de office manager, de financial controller, en de coordinatoren van meerdere projecten. Daarnaast onderhoud je contact met onze onmiddellijke partners in het Belgische ngo-landschap, in de partnerlanden in sub-Sahara Afrika, en de Vlaamse ngo-federatie. Je volgt de relevante regelgeving en rapportageverplichtingen van nabij op. Je ondersteunt het planningsproces en de interne en externe monitoring en evaluatie.

De ideale kandidaat is zeer goed georganiseerd, houdt ervan structuur aan te brengen, en wil een team ondersteunen om resultaten te behalen op basis van een langetermijnplanning en vooraf vastgelegde indicatoren. Zin voor samenwerking en een open en constructieve houding tegenover partners en donoren buiten de organisatie zijn noodzakelijk. Een professioneel gebruik van Nederlands, Engels en Frans maakt deel uit van de dagelijkse werking.

Verantwoordelijkheden van de programmabeheerder

 • Deelnemen aan en opvolgen van interne planningsprocessen van mensen en middelen
 • Bewaken van de interne coherentie van het programma in België en de partnerlanden
 • Organiseren en coördineren van interne en externe evaluaties
 • Organiseren en coördineren van inhoudelijke donorrapportages
 • Opvolgen en doorgronden van regelgeving inzake inhoudelijke en financiële rapportage
 • Organiseren van workshops en werksessies, zowel intern als met onze partners
 • Contacten opbouwen en onderhouden met andere verenigingen, netwerken en platformen in functie van de uitvoering van het programma
 • Redactiewerk ten behoeve van de inhoudelijke rapportages

Vereisten

 • Diploma hoger onderwijs of gelijkgesteld door ervaring
 • Je beschikt of de vaardigheid om  technische  dossiers te schrijven (vb: subsidiedossiers en rapporten) en redactiewerk te verrichten
 • Uitmuntende interpersoonlijke vaardigheden
 • Je werkt vlot met Word, Excel, en online toepassingen
 • Professionele mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands, Engels en Frans

Aanbod

 • Een marktconform loon op het niveau van de ngo-sector (PC329.01 socio-culturele sector) met maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, en terugbetaling woon-werkverkeer
 • Een fijne werkplek met gepassioneerde collega’s op een unieke locatie nabij het Centraal Station van Antwerpen
 • Een werkcultuur met aandacht voor work-life balance en uitgebreide mogelijkheden tot telewerk; flexibele werktijden met recuperatie van meeruren

Selectieproces

 bezorg een recent CV en motivatiebrief aan recruitment@ipisresearch.be voor 27/12/2021, 17.00. In de motivatiebrief leg je uit waarom je interesse hebt in de functie en waarom je denkt er de geknipte persoon voor te zijn.

De kandidaten die in de eerste ronde zijn weerhouden zullen worden uitgenodigd voor een schriftelijke proef die thuis kan worden afgelegd.  Deze proef zal plaats vinden in de eerste helft van januari. De kandidaten met de hoogste scores op deze test worden uitgenodigd voor een panelinterview op ons kantoor of over een online medium, in de tweede helft van januari.

Bij IPIS mag je een oordeelvrije en gelijke behandeling verwachten. Discriminatie en uitsluiting van mensen past niet bij ons en wij accepteren geen discriminatie, op welke grond dan ook.

Scroll to Top